Historien om min næseoperation

Næseoperation er ikke kun for de rige

Vi har altid set i TV at en person undergår en næseoperation, men jeg havde aldrig troet, at det var til at komme i nærheden af prismæssigt.  Jeg havde heller aldrig troet, at det var noget, som jeg ville have i mit liv. Men jeg må tro om, for det skulle jeg altså have. 

Fortællingen om min næseoperation

Jeg havde som sagt aldrig troet, at jeg i mit liv nogensinde skulle blive interesseret i at få en næseoperation. Men da jeg hørte om en blogger, som havde fået lavet præcis samme ting, som jeg har gået og været træt af, så slog jeg altså til. Jeg brækkede nemlig næsen, da jeg var 20 år. Det havde bloggeren, hvis næseoperation jeg omtaler, også. Og hendes næse var bare blevet SÅ flot! Så jeg begyndte at undersøge, hvad det mon ville koste mig, at få min næse rettet ud igen. Jeg havde en indgående samtale med en kirurg, som bare var så sød og forstående overfor mine ønsker. Jeg vil gerne se naturlig ud, og det gjorde jeg meget klart overfor ham, hvilket han var helt med på. Han forklarede mig også, hvordan en operation foregår, fordi jeg har hørt nogle ret så grumme ting.

Selve operationen samt resultatet

Når man laver en næseoperation retter man som oftest næsens skillevæg. Dette kan godt føles, som om at man har brækket næsen og skabe blå rende under øjnene og hævelser. Men alle operationer er personlige. Efter operationen bliver man observeret i nogle timer på opvågningsafsnittet i klinikken, og herefter bliver man formentlig udskrevet og sendt hjem. Man får anbefalet smertestillende mod hævelse og smerte i dagene efter operationen, og det får man på recept, som man efterfølgende kan hente på apoteket. Når man så bliver udskrevet, får man samtidig en tid til kontrol i klinikkens ambulatorium efter 7 – 14 dage. Her anbefaler de, at man har en pårørende med, samt tager smertestillende 2 timer før konsultationen. Det er nemlig her, at man får fjernet siliconeplader og næseskjold, og det kan godt være lidt ubehageligt, hvis man ikke er bedøvet en smule. Dette trin havde jeg prøvet før, fordi jeg som sagt brækkede næsen som 20-årig. De anbefaler ydermere, at man holder sig i ro 7-10 dage efter næseoperationen. Ingen sport og for meget aktivitet. Jeg er super glad for mit resultat, som har gjort, at jeg har fået min næse igen efter at have brækket den.

Læs også mere om, hvordan du kan redde dine tænder fra at skære tænder her.