matcha

Det bør du vide om matcha og dets egenskaber

Matcha har virkelig vundet større indpas i Danmark, og er nærmest blevet en trend i sig selv. Lidt på linje med avocado. Måske matcha er det nye avocado. Du har muligvis hørt om både matcha te, matcha latte, matcha bowls etc, men hvad ved du egentlig om det grønne pulver? Læs indlægget her og lær mere. Måske du skal med på trenden.

Matcha er te i pulverform

De fleste ved måske at matcha er et lysegrønt pulver, men ordet matcha betyder faktisk ‘pulveriseret te’ eller ‘knust te’. Det er altså grønne teblade, som er knust, dampet, tørret og modnet, inden de overhældes med kogende vand, og drikkes. Med matcha drikker man altså, modsat ‘almindelig’ te, bladene, men i knust form.

Matcha har sin oprindelse fra Kina, men det var japanske buddistiske munke, som tilbage i det 9. århundrede, opdagede det på en rejse til Kina.

Hvad er matchas egenskaber?

Ligesom ‘almindelig’ grøn te så indeholder matcha antioxidanter, som er gode for vores krop. Det indeholder også koffein, som virker som en naturlig energi booster. Det har været brugt i japan i mange mange år, men med de efter sigende, sunde egenskaber, som pulveret indeholder, så er det de senere år, blevet ganske udbredt i både USA og Europa. Først i helse forretninger, og senere som lattés på diverse caféer og Starbucks’ rundt omkring.

Det kan du bruge det grønne pulver til

Eftersom matcha pulveret er teblade, så er den mest udbredte måde at anvende matcha på, naurligvis i te, men også som varme eller kolde matcha lattes. Desuden kan pulveret anvendes til bagning, i smoothies, desserter etc. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser, så brug det til hvad du synes trænger til en snert at grøn og smagen af matcha. Mange bruger det i sunde opskrifter, da matcha skulle have mange gode egenskaber. Er du selv hoppet med på matcha bølgen, eller har du endnu ikke smagt den populære drik?