Ingen opgaver er for stor hos Trykprøvning & Energimærkning Danmark

Ingen opgaver er for stor hos Trykprøvning & Energimærkning Danmark

Ved du hvad en trykprøvning er? Det gjorde jeg ikke, før jeg startede som konsulent i byggebrancen. Jeg har arbejdet som konsulent længe, men er først for nyligt startet i byggebranchen, som derfor er en helt ny verden for mig. I dag vil jeg give lidt tips videre til alle jer!

Først og fremmest, hvad er en trykprøvning?

Kort og godt: En trykprøvning er en prøve, som laves på en bygning, for at se om den holder på varmen, eller om der er utætte områder. Man laver en trykprøvning, for at få bedre varme- og energiøkonomi i sin bolig, og det laves i alt fra store boligbyggerier med hundredevis af lejligheder i et kompleks til dit personlige rækkehus. Nye som gamle boliger. Faktisk er det et krav, at alle nye bygninger i dag får foretaget en trykprøvning, for et blive energimærket. En virksomhed, som virkelig har styr på det er TE Danmark, som jeg tit er i kontakt med. De laver mange forskellige opgaver, og man kan se et udsnit på deres hjemmeside, hvilke boliger de allerede har arbejdet på. På den måde kan du læse om en bolig, som er præcis den type, som du også bor i. En bolig, hvor ejeren havde præcis de samme bekymringer, som du måske går rundt med.

Få alt den information, som du har brug for

På TE Danmarks hjemmeside kan du læse om alle aspekter i forbindelse med en trykprøvning. Pris, tidligere projekter, som de har lavet, du kan læse om, hvad en energiramme er samt beregne din energiramme, og så kan du læse meget mere om, hvem TE Danmark er. Jeg havde ikke hørt om dem før, da det nok er lidt en branchehemmelighed, og derfor tænkte jeg også, at det ville være behjælpeligt med denne blogpost. Til alle jer, som er nye indenfor det her, ligesom jeg var for 6 måneder siden.

Hvad foregår en trykprøvning?

Det er et ofte stillet spørgsmål. Det kommer lidt an på, hvilket problem TE Danmark står overfor, men det kan foregå på tre forskellige måder: med en blowerdoortest, tæthedsprøvning, termografering, eller kombineret. Der bliver tætnet luft ind i det rum, som tjekkes, og man måler derefter tæthedsprocenten i rummet. I nogle tilfælde sætter man modtryk i andre rum, hvis det viser sig, at rummet rent faktisk er ret utæt. Der tages en prøve, som derefter bliver analyseret, og når du får resultatet, har TE Danmark også udregnet et bud på en løsning.