risotto med bacon og porrer

Risotto med bacon og porrer

En ret jeg får alt for sjældent, men som jeg virkelig elsker er risotto. Den er egentlig super nem at lave, det tager bare tid, fordi risene skal suge alt væden til sig lidt efter lidt. Jeg har ofte lavet en risotto med bacon og porrer, og den er virkelig lækker. Derfor deler jeg her opskriften med jer.

Risotto med bacon og Porrer

Det skal du bruge:

  • 300 g. skivet bacon
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g. risotto ris
  • 1½ liter hønse- eller grøntsags buillon
  • 4 dl. hvidvin
  • 200 friske spinatblade
  • 200 g. friskrevet parmesan ost
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du en risotto med bacon og porrer
  • Skær baconskiverne ud i mindre stykker og steg dem sprøde på en meget varm pande. Afdryp det stegte bacon på et stykke køkkenrulle.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Hæld stegefedtet fra bacon tilbage på panden og svits løg, hvidløg og ris gyldne i fedtet. Tilsæt hvidvinen og lad den blande sig med risene og fordampe.
  • Tilsæt de stegte bacon stykker, samt bouillon lidt ad gangen. Lad risene simre til bouillonen er kogt ind. Skyl spinaten og tør den fri for vand.
  • Vend spinaten og den friskrevede parmesan i risottoen, og smag til med salt og peber.

Risotto er en ret tung ret, og derfor kan jeg godt lide f.eks. at servere en salat til. Du kan evt. også servere noget lækkert brød til din risotto.

Lad mig vide hvis I prøver denne opskrift på risotto med bacon og porrer. Herhjemme er den i hvertfald et sikkert hit, og vi nyder også gerne et glas hvidvin til. Egentlig kan man komme det i sin risotto, som man har lyst til. Det behøver ikke nødvendig være en risotto med bacon og porrer. Det kan også være en svampe risotto, eller du kan tilsætte bønner, edamame bønner eller andet lækkert.